Több százezer tibeti tért meg Jézushoz az elmúlt években

Kína egyik régiójában, Tibetben, melyet a világ legmagasabb hegyének, a Mount Everest hazájaként is számon tartanak, az elmúlt időszakban csodálatos megtérési hullám kezdődött el.

A tibetiek többsége buddhista, de muszlimok és keresztények is vannak közöttük a felmérések szerint.

A múlt évben egy tibeti buddhista pap azután fogadta el Jézus Krisztust megváltójának, és vált keresztény pásztorrá, miután megtapasztalta Krisztus szeretetét egy keresztény segélyszervezet tagjain keresztül, akik egy a régiót sújtó földrengés után segédkeztek a helyieknek – számolt be erről Joe Handley az Asian Access keresztény szervezet elnöke. A szervezet fő célkitűzése megismertetni Isten beszédét Dél- Ázsiával.

Az elmúlt időszakban egyértelműen megmutatkoztak a szeretet magjainak gyümölcsei. Handley legfrissebb beszámolója szerint 62 buddhista pap döntött úgy, hogy a volt buddhista láma nyomdokaiba lép, és Krisztust választja Buddha helyett.

Ez azonban nem minden. Handley azt is hozzátette: „Egyedül az elmúlt évben, a becslések szerint mintegy 200 000 ember tért meg Krisztushoz az itteni keresztény közösség szolgálatának eredményeként.”

Véleménye szerint mindez azoknak a keresztény önkénteseknek köszönhető, akik reményt és gyógyulást hoztak a tibeti embereknek a múlt évi szörnyű földrengés után. „Nem nézték ki buddhista, ki hindu, vagy, hogy milyen vallási csoport segédkezik még a romok között. Hétről hétre bizonyították, hogy Jézus követőiként kiállják a próbákat, hajlandóak akár az életüket is feláldozni, hogy szolgáljanak, valóban Jézus kezei és lábai ebben a helyzetben”

(Kép: flickr.com) hitradio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.