Miért van szükség új gyülekezeti épületre?

Jer 29:7  És igyekezzetek a városnak jólétén, amelybe fogságra küldöttelek titeket, és könyörögjetek érte az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek.

 Miért van szükség új gyülekezeti épületre?

Mindenek előtt az evangélium hirdetése és a tanítványképzés a legfontosabb feladatunk. Ahhoz, hogy ezt eredményesebben tudjuk végezni, szükségünk van egy nagy lépésre.

 A múlt: egy kávézóból indultunk több évvel ezelőtt, azóta Isten nagyon megáldott bennünket és az asztali társaságból egy több városban jelenlévő gyülekezeti mozgalom jött létre.

 Jelenlegi helyzet: egy lepusztult gyárrészleget bérlünk, amit megfelelően hűteni-fűteni sem lehet, sajnos a csarnok az emeleten van így az idősek nehezen a mozgássérültek pedig egyáltalán nem tudnak feljönni. Mivel ez nem a saját tulajdonunk így kivagyunk szolgáltatva a bérbeadónak (sajnos a városban nem tudunk találni megfelelő nagyságú épületet, amit számunkra bérbe adnának így a fejlődésben korlátozva vagyunk).

A probléma: Mi hisszük, hogy Isten sokakat meg akar menteni a városunkban, sajnos a jelenlegi hely már nem alkalmas arra, hogy ezen elhívásunkat betudjuk tölteni, mert a helyszín már balesett veszélyessé vált és a tulajdonos nem hajlandó invesztálni az ingatlanba (folytatás)!