NÉMET SÁNDOR 24.HU-NAK: “Nem kötöttünk paktumot a Fidesszel.”

NÉMET SÁNDOR 24.HU-NAK: “Nem kötöttünk paktumot a Fidesszel.”

Nem kötöttünk paktumot a Fidesszel – mondta Németh Sándor a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a 24.hu-nak. A lelkész beszélt arról is, hogy még a kétezres években előfordult, hogy a szocialisták zsarolták a gyülekezetet. Arról mesélt, hogy Andy Vajnával való találkozásán teljesen hétköznapi dolgokról beszélt, mint például a nyers hal hasznos hatásairól. Hozzátette, hogy már sajnálja, hogy a sajtó képviselőit nem hívta meg a beszélgetésre. Kijelentette, hogy Habony Árpád csak bemutatkozott a találkozón, de nem beszélgettek.  A vezető lelkész Semjén Zsolt korábbi gyülekezet-ellenes kijelentéseiért már megbocsájtott, mert a „Mi Atyánk”-ban is azt írja az ige, hogy bocsátsunk meg ellenfeleinknek. Többek között azt is elmondta, hogy a Fidesz távolságtartóbb a gyülekezettel, mint azt sokan hinnék és, hogy a politikai pártok változása ellenére az egyház értékei ugyanazok: az abortuszról, a homoszexuális kapcsolatokról, az eutanáziáról, a drogliberalizációról ugyanazt mondják, mint korábban. (24.hu)

Jordánia püspöke járt a Hit Rádióban

Fontosnak tartja Jordánia vezetője a kereszténységet a társadalomban – mondta William Hanna-Shomali, jordán püspök műsorunkban. Kiemelte, hogy Jordánia 10 milliós lakosságából 2% keresztény. A muszlimok és a keresztények kapcsolata pedig sokkal jobb, mint más arab államban. Tiszteli őket a kormányzat is, de persze a radikális muszlim hit is kezdett betörtni az országba. Eddig viszont ez kontrolálva van. Elmondta, hogy hivatalos szinten teljes vallásszabadság van a területen. Vannak keresztény iskolák, egyetem és kórház is, amely az ország legjobb intézményeinek számítanak. 130 parlamenti képviselő közül pedig 9 keresztény. Hozzátette, hogy például a keresztény ünnepek során olyan állami védelmet kaptak a hívők, hogy sose tudna például az Egyiptomi helyzet szintjére fajulni a keresztények szituációja. Kiemelte, hogy az országuk 2 millió elsősorban szír és iraki kereszténynek nyújt menedéket.

Kijött a keresztényüldözésről készült kutatás

Körülbelül 215 millió keresztényt üldöznek a hitük miatt – jelenti az Open Door szervezet kutatása, amely szerint a számok azt mutatják, hogy 12-ből 1 keresztény mindenképpen nehézségekkel néz szembe országában. A legveszélyesebb hely a keresztények számára Észak-Korea, de óriási a keresztényüldözés a palesztin területeken is. A jelentés listázza az 50 legveszélyesebb országot keresztények számára. A hívők üldöztetésének első okaként a radikális iszlámot említi. A lista első 10 országában ugyanis benne van: Afganisztán, Szomália, Szudán, Pakisztán, Líbia, Irak, Jemen és Irán. Ez a második év, hogy a keresztények életét főleg az iszlám nehezíti meg. A kutatás szerint ezekben az országokban minden nap 6 nőt megerőszakolnak, szexuálisan molesztálnak, vagy házasságba kényszerítik egy muszlimhoz és megfenyegetik, hogy megölik a keresztény hite miatt. (The Jerusalem Post)

Veszélyeesebb kereszténynek lenni, mint valaha

Most veszélyesebb Indiában kereszténynek lenni, mint valaha. – írja a CBN egy új kutatásra hivatkozva, amely szerint India a 11. legveszélyesebb ország keresztények számára. „A radikális hinduizmus növekedése csak még több olajat dob a tűzre, többször támadják meg a keresztényeket és a kormány inkább a radikális csoportok mellé áll.” – írja a kutatás. Egy lelkész, aki az emberi jogokért küzd Indiában a portálnak azt mondta, hogy hindu radikálisok veszélyes propagandát terjesztenek az ottani keresztények ellen országszerte.  (cbn.com)

Templomot romboltak le Kínában

50 ezer fős gyülekezetet romboltatott le a kínai kormány. A CBN forrásokat idézve azt írja, hogy már 2009-ben a gyülekezet megépülésekor is kínai rendőrök támadták meg a hívőket, megrongálták az épületet és Bibliákat koboztak el. A gyülekezet vezetőit letartóztatták a rokonaikkal együtt. A hatóságok szerint a gyülekezéssel a közlekedést akadályozták és illegálisan használtak termőföldet. A gyülekezet alapítója 3.5 évet töltött börtönben, felesége pedig 2 évet munkatáborban.  (cbn.com)

Palesztínának hívja Kánaánt egy új Biblia fordítás

Új, modern fordítású, amerikai biblia említi Palesztinát. Dr. Michael Brown, keresztény aktivista, lelkész és műsorvezető a christianpost oldalán azt írja, hogy mindez történelmi szempontból hiteltelen. „Ez olyan mintha azt mondanánk, Krisztofer Kolombusz felfedezte Amerikát, vagy mondjuk Dzsingisz Khán a Szovjet Úniót.” – írja a lelkész, aki cikkjében hozzáteszi: A probléma a bibliafordítással az, hogy Józsué idejében még nem létezett Palesztina és ha egy helyszínnevet már muszáj használni ebben az esetben, akkor a Kánaán lenne a legmegfelelőbb. (The Christian Post)

REPUBLIKÁNUS SZENÁTOR: “Hétvégi hobby lett a kereszténység Amerikában”

Az amerikai emberek félnek a hittől, a hívőktől és egy hétvégi hobbiként tekintenek a kereszténységre – mondta egy rádióműsorban James Lankford, oklahomai republikánus szenátor. Amikor a vallásszabadságról kérdezték aggodalmát fejezte ki a szenátor, aki rendszeresen szólal fel a kereszténység mellett a Capitol Hillben. A szenátor elmondta, hogy szekularista és ateista csoportok folyamatosan dolgoznak azért, hogy az Amerikai Egyesült Államokat elválasszák a kereszténységtől és kiszorítsák azt az iskolákból és a nyilvános közterekről. Éppen ezért sok amerikainak megvetést kell átélnie, akár még jogi következményeket is, amikor hithűen szeretnének élni az otthonukon kívül. (The Christian Post)

Több mint 1000 muszlim tért meg Dániában

1500 muszlim tért át a keresztény hitre az elmúlt 5 évben, egy volt muszlim hatására – írja a Christian Post. A most már lelkészként tevékenykedő hölgy elmesélte a Fox News-nak, hogy Iránban nőtt fel és 16 évesen ment férjhez. Egy autóbalesetben elvesztette párját, aztán ismét férjhez ment, de az verni kezdte az első gyerekét. Iránban nem engedték, hogy elváljon. Ezután a helyi harcok miatt 1980-as években elmenekültek az országból, de Törökországban egy hónapig börtönben ültek mert nem voltak hivatalos papírjaik. Végül amikor Dániába értek egy nő beszélt neki Istenről. Családi helyzete viszont egyre roszabbodott, férje tovább verte és kiderült, vissza akarta csempészni a gyerekeit Iránba. A hölgy később elvált erőszakos férjétől és megkeresztelkedett. Azóta egy svéd gyülekezetet vezet, és több mint ezer muszlimot vezetett Jézushoz. Azt mondta ennek ellenére is rengeteg halálos fenyegetést kap, még a közeli rokonaitól is. (The Christian Post)